دستگاه کارت زنی حضور و غیاب چیست؟
دستگاه کنترل تردد کارتی، یکی از قدیمی‌ترین و پرطرفدارترین سیستم‌های حضور و غیاب در کشور است.
عملکرد این دستگاه بدین صورت است که: کارتی برای کارمند صادر می‌شود و اطلاعات شخصی کارمند در آن کارت حضور و غیاب ذخیره می‌گردد.
در بعضی از سازمان‌ها با چاپ نام و سمت کارمند بر روی این کارت، از این کارت به عنوان کارت شناسایی افراد در سازمان استفاده می‌شود!

پس از ثبت اطلاعات کارمند بر روی کارت، کارمند برای ثبت زمان ورود و خروج خود کافی است هر زمان که به اداره وارد می‌شود و یا قصد خروج از اداره را دارد؛ با قرار دادن کارت بر روی دستگاه، تردد خود را ثبت کند.
مدیر سازمان نیز از طریق نرم‌افزار حضور و غیاب نصب شده بر روی سیستم خود، می‌تواند وضعیت تردد کارکنان را زیر نظر بگیرد و بر عملکرد آن‌ها نظارت داشته باشد.
در اینجا پیشنهاد می‎کنیم که سری به صفحه‎ی «اکسس کنترل» بزنید تا اطلاعاتتان در این زمینه کامل‎تر شود و تصمیم گیری برای انتخاب دستگاه مناسب برایتان راحت‎تر شود.
جالب است بدانید دستگاه‌ حضور و غیاب، فرآیند محاسبه‌ی حقوق و دستمزد را برای حسابداران شرکت‌ها بسیار آسان کرد و خطای این مجموعه محاسبات را به شدت کاهش داد. همچنین این دستگاه به عنوان نسلی از اولین دستگاه‌های حضور و غیاب در کشور، توانست رضایت شغلی کارمندان را نیز برانگیزد. زیرا تمامی ساعات اضافه‌کار و تشویقی آن‌ها مورد بررسی قرار می‌گرفت و هیچ موردی از قلم نمی‌افتاد.
بنابراین استفاده از دستگاه‌های حضور و غیاب کارتی، انگیزه‌ای مضاعف برای کارمندان سخت‌کوش و متعهد ایجاد کرد. البته در مقابل هم کارمندانی بودند که از روی کار آمدن این دستگاه‌ها به شدت ناراضی بودند.
زیرا از این به بعد ساخت و پاخت کردن آن‌ها با مسئولین حراست فایده‌ای نداشت و نمی‌توانستند در ساعات کاری از سازمان خود خارج شوند.
البته بگذریم از این‌که این نارضایتی زیاد به طول نینجامید و این کارمندان خبره (!) راه‌های تقلب فراوانی برای این دستگاه پیدا کردند!
شاید به دلیل صورت گرفتن همین تقلب‌هاست که این دستگاه‌های حضور و غیاب، امروزه دیگر طرفدار چندانی ندارد.

انواع دستگاه کارت خوان حضور غیاب

در این بخش تصمیم داریم انواع مختلف و رایج دستگاه حضور و غیاب کارتی را به شما معرفی کنیم و طرز عملکرد آن‌ها را به طور خلاصه توضیح دهیم:
کارت حضور و غیاب بارکدی

با کشیدن کارت بارکد روی ریدر ساعت، ساعت ورود و خروج شما در حافظه‌ی ساعت ذخیره می‌شود.
کارت‌های حضور و غیاب بدون تماس

با گرفتن کارت در فاصله‌ی حداکثری ۱۰ سانتی متر در نزدیکی کارتخوان دستگاه، ساعت ورود و خروج ثبت می‌شود.
کارت حضور و غیاب مغناطیسی

در این نوع از دستگاه‌های حضور و غیاب با کشیدن کارت به کارتخوان مغناطیسی، ساعت ورود و خروج فرد در سیستم ثبت می‌شود.
ساعت‌های حضور و غیاب بدون تماس، با تگ

تگ به یک قطعه مانند جاسوییچی گفته می‌شود که در آن یک مدار بدون تماس جاسازی شده است و همانند ساعت‌های حضور و غیاب بدون تماس، زمانی که تگ را در نزدیکی دستگاه کارتخوان بگیرید؛ ساعت ورود و خروج شما در سامانه ثبت می‌شود.
مقاومت تگ‌ها، معمولا بیشتر از کارت‌های حضور و غیاب است.

مزایای دستگاه حضور و غیاب کارتی

با این که این دستگاه‌ها از قدیمی‌ترین دستگاه‌های حضور و غیاب محسوب می‌شوند و پس از آن‌ها مدل‌های پیشرفته‌تر و بهتری به بازار امده است؛ اما هنوز هم این دستگاه‌ها طرفداران مخصوص به خود را دارند. عواملی از قبیل قیمت مناسب نسبت به سایر دستگاه‌ها، سهولت کارکرد و عمر مفید طولانی از مزایای دستگاه حضور و غیاب کارتی هستند.https://baamardom.ir/178530/%d9%be%db%8c%d8%b4%d8%b1%d9%81%d8%aa%d9%87-%d8%aa%d8%b1%db%8c%d9%86-%d8%b1%d9%88%d8%b4-%d9%87%d8%a7-%d9%88-%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%ad%d8%b6%d9%88%d8%b1-%d9%88/


در این میان خوب است که سری هم به صفحه‎ی مربوط به «راهکار دانشگاه» و «راهکار سازمان‎های بزرگ» بزنید.
معایب دستگاه حضور و غیاب کارتی

در کنار مزایایی که در بالا برای دستگاه حضور و غیاب کارتی ذکر کردیم؛ بد نیست معایب این دستگاه حضور و غیاب را نیز با هم بررسی کنیم تا بتوانیم با دید بازتری خرید خود را انجام دهیم و انتخاب مناسبی داشته باشیم.
از جمله مهم‌ترین معایب این دستگاه‌ها این است که امکان تقلب کردن در آن بسیار بالاست.
زیرا زمانی که مدیر در یک سازمان حضور فیزیکی نداشته باشد، کارمند متقلب، کارت خود را به همکارش می‌دهد تا به جای او ساعت خروجش را ثبت کند و خودش زودتر از سازمان خارج می‌شود.
در این شرایط اگر مدیر در سازمان حضور نداشته باشد، کسی متوجه غیبت کارمند نمی‌شود و این اتفاق ممکن است بارها و بارها رخ دهد.
یکی از مهم‌ترین دلایلی که مدیران به استفاده از دستگاه‌های حضور و غیاب پیشرفته‌تر مانند دستگاه‌های حضور و غیاب اثرانگشتی و تشخیص چهره و تشخیص عنبیه روی آورده‌اند، این است که جلوی این تقلب کارمندان را بگیرند.
همچنین در این دستگاه احتمال این که کارمند کارت عبوری را فراموش یا گم کند بسیار زیاد است. این موضوع یکی از بزرگترین معایب دستگاه حضور و غیاب کارتی محسوب می‌شود زیرا حمل کارت خود مشکل بزرگی است و گم کردن آن نیز معضلی است بزرگتر!
در کل دستگاه‌های حضور و غیاب به سمتی سوق پیدا کرده‌اند که با درگیر کردن ویژگی‌های بیولوژیکی هر فرد، دخالت عوامل فیزیکی را به حداقل برسانند تا از رخ دادن اتفاقاتی نظیر گم شدن یا جا گذاشتن کلید عبور، جلوگیری کنند.

کلام پایانی

در کل این شما هستید که به عنوان مدیر یک مجموعه باید تصمیم بگیرد کدام دستگاه حضور و غیاب می‌تواند برایتان بیشترین استفاده و کاربرد را داشته باشد.
سعی ما از نگارش مقاله‌های این چنینی این است که کمک کوچکی به شما در راه شناختن این دستگاه‌ها کنیم و با معرفی هر کدام و بیان ویژگی‌های منحصر به فرد هر مدل، فرآیند انتخاب را برایتان آسان سازیم.