دستگاه کنترل تردد کارتی، یکی از قدیمی‌ترین و پرطرفدارترین سیستم‌های حضور و غیاب در کشور است.
عملکرد این دستگاه بدین صورت است که: کارتی برای کارمند صادر می‌شود و اطلاعات شخصی کارمند در آن کارت حضور و غیاب ذخیره می‌گردد.
در بعضی از سازمان‌ها با چاپ نام و سمت کارمند بر روی این کارت، از این کارت به عنوان کارت شناسایی افراد در سازمان استفاده می‌شود!

پس از ثبت اطلاعات کارمند بر روی کارت، کارمند برای ثبت زمان ورود و خروج خود کافی است هر زمان که به اداره وارد می‌شود و یا قصد خروج از اداره را دارد؛ با قرار دادن کارت بر روی دستگاه، تردد خود را ثبت کند.
مدیر سازمان نیز از طریق نرم‌افزار حضور و غیاب نصب شده بر روی سیستم خود، می‌تواند وضعیت تردد کارکنان را زیر نظر بگیرد و بر عملکرد آن‌ها نظارت داشته باشد.
در اینجا پیشنهاد می‎کنیم که سری به صفحه‎ی «اکسس کنترل» بزنید تا اطلاعاتتان در این زمینه کامل‎تر شود و تصمیم گیری برای انتخاب دستگاه مناسب برایتان راحت‎تر شود.

http://cardtimeattendance.blog.ir/post/184
جالب است بدانید دستگاه‌ حضور و غیاب، فرآیند محاسبه‌ی حقوق و دستمزد را برای حسابداران شرکت‌ها بسیار آسان کرد و خطای این مجموعه محاسبات را به شدت کاهش داد. همچنین این دستگاه به عنوان نسلی از اولین دستگاه‌های حضور و غیاب در کشور، توانست رضایت شغلی کارمندان را نیز برانگیزد. زیرا تمامی ساعات اضافه‌کار و تشویقی آن‌ها مورد بررسی قرار می‌گرفت و هیچ موردی از قلم نمی‌افتاد.
بنابراین استفاده از دستگاه‌های حضور و غیاب کارتی، انگیزه‌ای مضاعف برای کارمندان سخت‌کوش و متعهد ایجاد کرد. البته در مقابل هم کارمندانی بودند که از روی کار آمدن این دستگاه‌ها به شدت ناراضی بودند.
زیرا از این به بعد ساخت و پاخت کردن آن‌ها با مسئولین حراست فایده‌ای نداشت و نمی‌توانستند در ساعات کاری از سازمان خود خارج شوند.
البته بگذریم از این‌که این نارضایتی زیاد به طول نینجامید و این کارمندان خبره (!) راه‌های تقلب فراوانی برای این دستگاه پیدا کردند!
شاید به دلیل صورت گرفتن همین تقلب‌هاست که این دستگاه‌های حضور و غیاب، امروزه دیگر طرفدار چندانی ندارد.